Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Licht en Trendy
in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

NL | FR

Nieuws & pers

Wereldpremière: eerste loten gecertificeerde pels geveild in Helsinki

Op 19 december 2019 werd op de bontveiling van Helsinki voor het eerst bont dat gecertificeerd is volgens de Europese WelFur-normen verkocht. WelFur is het grootste en meest uitgebreide dierenwelzijnsprogramma ooit geïmplementeerd op een heel continent.

Informatiestand "Dit is bont" in het Europarlement

Er zijn veel mythen en vooroordelen over bont, en het is belangrijk voor onze wetgevers om te wijzen op de duurzaamheid van natuurlijk bont en aan te tonen dat de Europese bontsector de EU kan helpen om haar doelstellingen van klimaatneutraliteit te bereiken.

Fast fashion is een drug waarvan de wereld moet afkicken

Ons huidige consumptiepatroon en onze voorliefde voor fast fashion is als een drugsverslaving. We hebben een overdosis genomen en moeten afkicken”, aldus de modejournaliste Dana Thomas in haar net verschenen boek Fashionopolis – The price of fast fashion and the future of clothes.

Experts en bontliefhebbers aan het woord over bont

De internationale bontfederatie (IFF) komt dit jaar met een opwindende en innovatieve aanpak voor het promoten van modieus bont met een milieubewust geweten.

Alles komt terug

In de modesteden Milaan, Londen, Parijs en New York hebben de modeontwerpers hun collectie voor volgende zomer al geshowd. Zo kregen we al een kijkje op de toekomst.

Draag uw pels met plezier en trots

Een recent rapport van de Europese Commissie erkent dat het “langer actief gebruiken van kleding” een opkomende trend is met zakelijke opportuniteiten voor KMO’s. "Langer gebruiken wordt nu beschouwd als de meest effectieve manier om onze duurzaamheid te verbeteren", concludeert het rapport.

Zit u op Facebook?

Zit u op Facebook? Bezoek dan zeker eens de gloednieuwe Facebook pagina fb.com/NatuurlijkBont van de Belgische Bontfederatie.

Pagina's