Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Kent u écht het huis Parmentier?
Vakmanschap – Ontwerper

De streetstyle-trends voor herfst/winter 2022 die u moet kennen.

De streetstyle-trends voor herfst/winter 2022 die u moet kennen.

De terugkeer voor de modesector naar de normaliteit na Corona was van korte duur. De oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande onzekerheden blijven als een donderwolk boven de sector hangen. Maar dat wil niet zeggen dat de mode zelf stilstaat. Hier enkele stijlen die we volgens modewatchers in het najaar mogen verwachten.

Vrouwen in mannenpakken, met of zonder das, is een opkomende trend. Hiermee willen vrouwen hun macht uitdrukken en een gelijke plaats innemen naast mannen. Vrouwenpakken zijn vaak ontworpen met puntige schouders of overdreven en volumineuze rondingen. Extra kracht wordt uitgestraald door de koele ordelijkheid van winterwit, misschien wel de maximale uitdrukking van minimalisme, het equivalent van een blanco pagina.

Nostalgie zal eveneens alomtegenwoordig zijn, waardoor we stereotypen van diverse stijlen van vroeger zullen zien terugkomen. De meest prominente is een terugkeer van de punker-stijl. In deze stijl is de zwarte kleur dominant.

Kledingmaterialen met een tactiele uitstraling komen steeds meer in het modebeeld naar voor, waardoor zowel accessoires als volledige kledingstukken in nep-bont als echt bont zullen te zien zijn. De tactiliteit van nep-bont evenaart nog altijd niet deze van natuurlijke pels waardoor het minder aantrekkelijk is dan het natuurlijke materiaal. Dit proberen ontwerpers te compenseren door nep-bont in opvallende en flassy kleuren te gebruiken waardoor er visueel een duidelijk onderscheid is tussen nep-bont en natuurlijke pels.