Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Kent u écht het huis Parmentier?
Vakmanschap – Ontwerper

De top 5 meest gestelde vragen over restyling van oude bontjassen.

De top 5 meest gestelde vragen over restyling van oude bontjassen.

Veel bontliefhebbers hebben in hun kleerkast een oude pelsjas die ze niet meer gebruiken omdat deze uit de mode is of te zwaar is geworden. Dit zijn de vijf meest gestelde vragen die we hieromtrent krijgen:

1.      Restyling, wanneer is het nodig?
Het antwoord is zeer simpel: als u de jas in de kast laat hangen omdat die te lang, te zwaar, te groot, te klein of het model totaal uit de mode is geraakt dan is het moment aangebroken om er iets mee te doen. Aan een jas die in de kast hangt heeft u immers niets.

2.      Welk model kan ik verkrijgen? 

Wij analyseren de oude jas en op basis van wat u belangrijk vindt tonen wij enkele voorstellen op basis van actuele modellen uit onze collectie. Hierbij is de maat van uw huidige jas niet van belang. Wat telt voor het restylen bij een jas is dat er voldoende bont aanwezig is. Slijtage aan boorden en mouwen van een oude bontjas zijn geen probleem want deze worden weggewerkt bij de restyling.

3.      Wordt de nieuwe jas lichter?
Ja! Vooral indien we een mantel restylen in een nieuwe vest. Sommige pelssoorten (zoals nerts) kunnen ook geschoren worden. Dan bekomt u een jas met een discrete veloerachtige look die merkelijk lichter is dan de niet-geschoren versie.

4.      Wat als ik het bont (vooral vos) te dik of te opzichtig vind?
Nertsjassen kunnen ook dienst doen als binnenvoering van een warme regenjas. Uit een oude vossenmantel kan een prachtige plaid gemaakt worden. Dit past zowel in een klassiek als in een modern interieur en is zalig om op te zitten of onder te liggen terwijl u naar de TV kijkt of gezellig een boek leest.

5.      Wat kost restylen?
De kosten verschillen afhankelijk van waaruit we vertrekken en wat u finaal wenst. Soms volstaan enkele aanpassingen zoals het korten van de mantel en het plaatsen van een nieuwe kraag om de jas te restylen. Dan is de kost een stuk lager dan wanneer de jas volledig uit elkaar wordt gehaald, alle bont wordt gereinigd en volledig op uw maat in een  nieuw model naar uw wensen wordt verwerkt. In dit geval is er ook altijd minimaal één pasbeurt voorzien. Het maken van een plaid is goedkoper dan het volledig restylen van een jas. We maken altijd vrijblijvend een prijsopgave en de prijs op de offerte is de prijs bij de levering.