Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Kent u écht het huis Parmentier?
Vakmanschap – Ontwerper

Vier tips om uw pelsjas of bontaccessoire te bewaren in de zomer.

Vier tips om uw pelsjas of bontaccessoire te bewaren in de zomer.

Pels van goede kwaliteit is onovertroffen wat duurzaamheid en schoonheid betreft. Hou rekening met volgende 4 tips zodat uw pels lang zijn schoonheid bewaart.

  • Zorg ervoor dat uw pels in het donker hangt. Direct licht op de vacht kan deze doen oxideren en daardoor kan de kleur van uw pels veranderen. Deze tip tegen verkleuring is ook van toepassing voor omgekeerd lam, leder en daim. Ideaal is uw pelsjas in een kledingkast te bewaren die u regelmatig gebruikt. Zo wordt de pels ook geregeld eens verlucht.
     
  • Gebruik altijd de brede kleerhanger die u bij de aankoop van uw pelsjas hebt meegekregen. Zorg er ook voor dat het kledingstuk niet geperst zit tussen andere kledingstukken, zodat de lucht vrij rond uw jas kan circuleren.
     
  • Hang uw pels niet in de kelder. De meeste kelders zijn te vochtig voor het bewaren van bont. Bezit u een plaats in huis waar het altijd relatief fris is? Dan is dat de geschikte plaats om uw bont te bewaren.
     
  • Gebruik nooit een plastic hoes voor het bewaren van uw bont omdat deze de luchtcirculatie rond uw pels verhindert. Indien u de bontjas in een kast hangt, dan is een stoffen hoes niet nodig. Een stoffen hoes is vooral bedoeld voor het transport van jassen.