Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Kent u écht het huis Parmentier?
Vakmanschap – Ontwerper

Wanneer is het herwerken van oude pels de moeite waard?

Wanneer is het herwerken van oude pels de moeite waard?

De meeste pelssoorten hebben een lange levensduur en gezien natuurlijk bont een kostbaar kledingmateriaal is worden veel bontjassen na gemiddeld 20 jaar restyled volgens de nieuwe modetendensen of aan de wensen van de nieuwe eigenaar. Maar wanneer loont dit de moeite?

Het antwoord op deze vraag is zeer eenvoudig. Als je de oude pels in de kast laat hangen omdat hij uit de mode is of je niet meer past, dan heb je er niets aan.

En wat als ik de pels te zwaar vind?
Bij het herwerken worden bontjassen altijd voor een stuk lichter. Nerts kan ook geschoren worden waardoor de jas na het restylen nog lichter en soepeler wordt. Door het scheren worden de blinkende kroonharen verwijdert en bekom je ook een andere look: een discrete velour-look die in alle omstandigheden vlot draagbaar is.

Andere mogelijkheden.
Geschoren pels kan ook verwerkt worden als binnenvoering in een nieuwe regenjas naar keuze. Oude mantels in vos kunnen omgewerkt worden tot een mooie, decoratieve plaid. Oude mantels in luipaard of ocelot kunnen ook herwerkt worden in een wandtapijt. Zeer exclusief en prachtig in een modern interieur.

Getuigenis van een klant.
Bij het overlijden van ons moeder vonden we een oude nertsjas in de kast. Geen één van mijn drie zussen was erin geïnteresseerd. Dus heb ik hem meegenomen en bij Parmentier advies gevraagd. Finaal heb ik hem laten herwerken in een jonge en vlot draagbare vest. Toen mijn zussen met Nieuwjaar het resultaat zagen waren ze verwonderd. Hun reactie was unaniem: “Had ik dat geweten dan had ik die jas wel voor mij gehouden”.

Het probleem is inderdaad men vaak niet op de hoogte is van wat er allemaal mogelijk is met oud bont. Dit is de reden waarom we zo sterk aanraden om langs te komen met oude bontjassen om zo de mogelijkheden te tonen die we je kunnen bieden.

Het is ook belangrijk om te weten dat de prijs van bont op de veiling sterk is gestegen.