Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Actieplan Europese Commissie goed voor bont

Actieplan Europese Commissie goed voor bont

De Europees commissaris voor milieu Virginijus Sinkevičius heeft op 11 maart het actieplan Europese circulaire economie onthuld. Het doel is om het traditionele lineaire model van produceren-consumeren-wegwerpen te schrappen en te evolueren naar een circulair productie- en consumptiemodel dat een gesloten kringloop vormt en geen afval meer creëert.

Het plan wil duurzame producten met een langere levensduur promoten en het hergebruik, herstellen en recycleren van producten bevorderen. De Commissie hoopt dat dit kan helpen om onze koolstof- en ecologische voetafdruk te verkleinen en de wegwerpmentaliteit van mensen te veranderen.

Dit plan sluit goed aan bij de inherente kenmerken van bont als een hernieuwbaar, duurzaam, biologisch afbreekbaar materiaal en de wijze waarop de bontsector functioneert. Daar waar bij gewone kleding nog geen 1% hersteld of gerecycleerd wordt, vormen het herstellen en herwerken van oude en geërfde bontmantels een integraal deel van het businessmodel van een bontzaak. Geen enkele andere kledingwinkel werkt volgens dit businessmodel.