Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Pels past in de nieuwe tijdsgeest

Pels past in de nieuwe tijdsgeest

Niemand kan beweren dat de mode geen invloed heeft op hem of op haar. Zonder mode en de bijpassende vernieuwing zouden we nog de kleding dragen van honderd jaar geleden.De heersende mode beïnvloedt dus mensen. Ook diegenen die beweren de mode niet te volgen.

Kleding heeft vandaag de dag veel meer dan alleen maar een utilitaire functie. Via kleding wil de mens zich ook  mooi maken, zich onderscheiden van de anderen en uitdrukking geven aan zijn verbondenheid met de groep waartoe hij behoort, of wil behoren.

In dit steeds veranderende modebeeld speelt ook bont een rol. In de jaren '50 droeg men pels als statussymbool. Om te tonen dat men succesvol was in het leven en om zich te onderscheiden. Halfweg de jaren '80 droeg men uitdrukkelijk geen bont om aan zijn omgeving duidelijk te maken dat men dierenbescherming belangrijk vond. Vandaag draagt men opnieuw pels omdat men belang hecht aan het gebruik van duurzame materialen en als een reactie op de wegwerpmode van voor de financiële crisis. Bovendien schept de huidige economische situatie een nostalgisch verlangen naar vroeger, naar meer zekerheid en geborgenheid.

Al deze eigenschappen zitten in pels. Het is en blijft een uniek materiaal om jezelf te onderscheiden van de anderen. Het is immers een waardevol kledingmateriaal dat niet door iedereen  wordt gedragen en dat maakt het exclusief. Bovendien straalt bont kracht en sensualiteit uit. Het voegt ook een gevoel van nostalgie toe aan de vrouwelijke look. En er is geen enkel kledingmateriaal dat op een frisse dag zowel comfort en gevoel van welbehagen en bescherming schenkt als bont.

Logisch dus dat bont terug volop in de modecollecties te zien is. Het past immers perfect bij de nieuwe tijdsgeest. Die wil niet enkel dat er meer authentieke, natuurlijke materialen worden gebruikt. Die eist bovendien dat deze materialen op een verantwoorde manier worden bekomen en dat er terdege rekening wordt gehouden met het dierenwelzijn. Ook aan deze terechte bekommernis wordt heden ten dage voldaan door een steeds strengere wetgeving en de introductie van het OA-Label (Origine Assured Label).Van elk pelsproduct dat dit label draagt, is men zeker dat de gebruikte vellen afkomstig zijn van een land waar de pelsproductie onderworpen is aan erkende en gevestigde regelgeving en normen.

Parmentier viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. Voor deze gelegenheid maakte Parmentier een unieke fotoshoot voor de media die de unieke sfeer, de elegantie van de jaren ’50 uitstraalt. Een periode waarin pels net als nu perfect in de tijdsgeest paste. Maar bij Parmentier zijn we ervan overtuigd dat pels voortaan in ieder toekomstig modebeeld een plaats zal innemen. En dit om drie redenen. Ten eerste wordt er nu volop aandacht besteed aan dierenwelzijn. Ten tweede is er steeds meer aandacht en vraag naar natuurlijke duurzame producten die minder impact hebben op het milieu. Pels is zo’n product! Ten derde, omdat pels heden ten dage op zoveel diverse creatieve manieren kan verwerkt worden dat er  altijd wel een manier zal zijn waarmee het in het volgende modebeeld past.  En eigenschappen als vrouwelijkheid, comfort en welbehagen zijn tijdloze eisen die de vrouw van ieder modebeeld verwacht. Dit zijn net dé typische eigenschappen van dit natuurlijke kledingmateriaal dat door geen enkel ander wordt geëvenaard.