Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Licht en Trendy
in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

NL | FR

Merkelijk hogere bontprijzen voor 2021

Merkelijk hogere bontprijzen voor 2021

Door de corona-perikelen op de Deense pelsdierenhouderijen zullen er 40% minder nertsvellen aangeboden worden op de bontveilingen. Dit heeft nu al zijn invloed op de bontprijzen. Wereldwijd zijn de prijzen van nertsvellen in de groothandel nu reeds met 30% gestegen.

Het LVHM-concern (o.a. Fendi) meldt dat ze volgend jaar daarom ook meer met vos en finnraccoon zullen werken om de daling in het aantal nertsvellen op te vangen. Het Finse veilinghuis Saga Furs meldt een prijsstijging van 40% voor nerts en iets meer dan 10% voor alle andere pelssoorten.

Deze verkoopcijfers laten zien dat, ondanks de moeilijkheden in 2020 met het virus en de economische crisis, vele consumenten blijven kiezen voor duurzaam natuurlijk bont. Volgens veilingbaas Magnus Ljung van Saga Furs toont de aanhoudende vraag naar bont aan dat er een nieuwe generatie klanten is opgestaan, die 'geïnteresseerd is in natuurlijke, duurzame materialen'. Terwijl grote modeketens steeds zwaarder onder vuur komen te liggen vanwege milieubelastingen en uitbuiting, biedt de bontsector een grondstof die tientallen jaren meegaat, met een productieketen die volledig circulair is. 'Wij zijn niet het probleem, wij zijn het antwoord op fast fashion', aldus Magnus Ljung.

Bont past perfect in de algemene tendens waarbij de consument op zoek is naar duurzame stukken die vele jaren kunnen gedragen worden. “Less is more”: de tijdloze, comfortabele, sportief-chique en elegante bont-items blijven zowel vandaag als morgen aangenaam om te dragen, een "investering" die door tijd gerechtvaardigd is.