Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Kwaliteit en duurzaamheid vervangen logo-mania

Kwaliteit en duurzaamheid vervangen logo-mania

Is het u ook al opgevallen? Sommige kledingmerken hebben zo’n groot, schreeuwerig logo dat je het kan zien van aan de overkant van de straat. Maar de grote logo's op hun kledingstukken, waarmee sommige kledingmerken ( zoals het Amerikaanse kledingmerk Abercrombie & Fitch, ook bekend van zijn mooie verkopers), ooit zo bekend mee werden stappen af van grote logo’s. Ook Chanel heeft recent besloten haar logo minder opvallend te gebruiken, evenals Gucci en Yves Saint Laurent.

Zeker als grote merken als Chanel en Yves Saint Laurent ermee stoppen is dit veel betekenend. Deze luxe-merken gingen voorheen niet bepaald subtiel met hun merknaam en logo om. Maar het tijdperk van opvallend grote logo’s op kleding, tassen en schoenen is blijkbaar voorbij. Op de nieuwe tassen van Louis Vuitton is met moeite nog het logo aan de buitenkant te bespeuren. Er is dus iets aan de hand. Grote logo’s zijn niet meer “in”. Waarom willen mensen geen grote logo’s meer?

Volgens trendwatchers willen we niet meer rondlopen als een reclamezuil voor een bepaald merk. Mensen worden nu meer aangesproken door het kwaliteitsgevoel en de duurzaamheid van de producten die ze kopen dan door een opvallend logo dat erop prijkt. Maar merken zijn natuurlijk niet gek. Logo’s blijven bestaan net om de kwaliteit te waarborgen. Alleen worden deze nu subtieler in de modestukken verwerkt. Daarnaast worden andere herkenbare details belangrijker, zoals een print aan de binnenkant van de kleding, het logo in de knopen of drukknoppen verwerkt of een bepaalde eigen snit. Merken willen nu herkenbaar zijn door de kwaliteit en de eigen stijl.

Dit zijn ook de eigenschappen die al meer dan 50 jaar de filosofie zijn achter de Parmentier-collectie. Exclusieve modellen gemaakt met mooie authentieke materialen van topkwaliteit. Hierdoor is een stuk van Parmentier ook het mooiste kledingstuk in uw garderobe.