Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Kunnen daim en leder tegen wat regen?

Kunnen daim en leder tegen wat regen?

Daim en leder zijn een uitstekende keuze voor de lente en de herfst. Maar kunnen deze materialen tegen regen? En hoe zit het met het onderhoud?

In de regen
Het leder en daim van Parmentier is bij aankoop altijd preventief behandeld tegen de regen. Herhaal deze behandeling jaarlijks met een spuitbus net zoals voor de bescherming van uw schoenen in leder of daim. Komt u in een hevige regenbui terecht, hang uw kledingstuk  daarna dan op een brede kleerhanger en laat hem gewoon drogen, weg van een warmte-bron. Na het drogen ziet u soms nog kleine sporen van regendruppels. Om dit kleine euvel te overwinnen, hoeft u bij daim enkel huid op huid te wrijven. Bij leder gebruikt u best een zachte doek voor het opwrijven. Indien u de regenvlekken er niet uitwrijft dan zullen die in de meeste gevallen grotendeels vanzelf verdwijnen door het dragen.

In de zon
Laat uw daim of leder nooit liggen achter glas in de zon. Uw kledingstuk kan verkleuren!

Bij u thuis
Zorg ervoor dat uw jas in leder of daim in een kast hangt, uit het daglicht. Zo behouden deze natuurlijke kledingmaterialen langer hun originele kleur. Dit is vooral belangrijk voor lichtgevoelige kleuren zoals blauw, grijs en rood.

Vlekken
Daim en leder laat u best niet te snel reinigen. Bij het reinigen kan er altijd een lichte kleurverandering optreden. Probeer daarom eerst om de lokale vlekken te (laten) verwijderen. Pas als het niet anders kan, gaat u over tot een volledige reiniging. Ook hiervoor kan u bij ons terecht.