Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Hoe uw kledingkeuze impact heeft op uw gezondheid

Hoe uw kledingkeuze impact heeft op uw gezondheid

‘Veroorzaakt een kledingstuk milieuschade en gezondheidsschade tijdens zijn gebruik?’. Deze vraag zou een paar jaar geleden als een vreemde vraag bestempeld worden, maar nu niet meer. Een groeiend aantal onderzoeken toont nu aan dat kleding in polyester, lycra, nylon en andere op petroleum gebaseerde kunststoffen (zoals ook namaakbont) het milieu schaden en finaal ook onze gezondheid. En dit alleen al door deze te gedragen!
Telkens wanneer deze kunststoffen gedragen, gewassen en gedroogd worden, komen er microdeeltjes van plastic vrij in de lucht en het water. Men vindt ze nu overal. Niet alleen in de oceanen en meren, maar ook in de bodem. Zelfs in het opgeruimde Zwitserland blijkt de bodem vervuild te zijn. Wetenschappers van de Universiteit van Bern vonden microplastics in negen op tien van de onderzochte bodemstalen, zelfs in die van afgelegen, beschermde natuurgebieden.

 

Niet alle microdeeltjes zijn gelijk voor het milieu
Uiteraard geven ook organische vezels (daim, leder, wol, katoen, pels…) microdeeltjes vrij, maar het verschil is dat deze biologisch afbreekbaar zijn. Zij zwermen dus niet rond als plastic microdeeltjes in de lucht en het water om dan uiteindelijk in ons voedsel te belanden.

Moraal van het Mei Plasticvrij-verhaal
Koop kleding van natuurlijke materialen. Mijd kleding in polyester, acryl, lycra, nylon, spandex, fleece (m.a.w. plastic)" aldus een oproep van de recent gelanceerde campagne Mei Plasticvrij. Beperk uw verbruik van plastic en kies voor kleding van natuurlijke materialen. Deze zijn bovendien ook zeer aangenaam om te dragen. Draag bij de volgende frisse dag eens een vest in leder of daim en herontdek het plezier en comfort van dit natuurlijk en duurzaam kledingmateriaal!

 
Daim & leder: natuurlijke duurzame kledingmaterialen.