Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Herwerken oude pels populairder dan ooit

Herwerken oude pels populairder dan ooit

Overname bontmantel

Vogue
Vogue, het internationaal leidinggevende modemagazine, heeft aandacht voor de steeds populairder wordende  trend om oude pels te herwerken naar iets actueels. Samen met het IFF, de internationale bontfederatie, organiseert het modeblad al enkele jaren REMIX. Dit is een internationale wedstrijd waarin jonge ontwerpers de uitdaging aangaan om op basis van oude pels drie nieuwe kledingstukken te ontwerpen. De ontwerpen nemen deel aan een spectaculaire modeshow in Milaan. De drie beste ontwerpers krijgen een professionele fotoshoot aangeboden door Vogue-Italië en hun foto’s worden vervolgens wereldwijd via Vogue-Italië verspreid.

Ook in België steeds meer en meer
Ook in België zien we dat vrouwen oude of geërfde pelsmantels laten herwerken naar iets jong en actueel. En  steeds meer en meer. Pels is immers volop in het modebeeld voor de volgende winter aanwezig en het is een prachtig, authentiek natuurlijk kledingmateriaal dat perfect voldoet aan de behoefte om zich warm en comfortabel te kleden.

Mogelijkheden met oude pels
Oude pels kan – ongeacht maat of model – immers perfect herwerkt worden tot iets compleet nieuw en hedendaags waar u volgende winter terug veel plezier zal aan beleven. Vaak is het zelfs mogelijk om ook de 'look and feel' te veranderen. Zo kan de look van een oude glimmende nertsjas worden veranderd in een discreet fluwelen look door de glanzende kroonharen van de pels te verwijderen. Bovendien wordt de pels door deze verwerking ook lichter, soepeler en zeer zacht. 
Een oude pelsjas kan, al dan niet geschoren, ook als voering verwerkt worden in een nieuwe regenjas. En oude mantels in wasbeer, vos, luipaard en ocelot kunnen een tweede leven krijgen als decoratieve plaid om in uw zetel of op uw bed te leggen.

Indien u alle mogelijkheden wil kennen, spring dan gerust eens binnen in één van onze 5 verkooppunten. Een vergeet uw pels niet mee te brengen.