Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Bont verenigt schijnbare tegenstellingen

Bont verenigt schijnbare tegenstellingen

Pels is een traditioneel kledingmateriaal dat reeds eeuwen wordt gebruikt. Sinds het begin van deze eeuw is pels erin geslaagd twee schijnbare tegenstellingen met elkaar te verzoenen: traditie en een jong, dynamisch imago. Dit dankzij innovatieve verwerkingstechnieken en  creatieve uitwisselingen met de modewereld. 

Naast de nieuwe looiprocessen, die het leder lichter en soepeler maken, hebben ook nieuwe verwerkingstechnieken, zoals het verven, scheren en epileren van pels, hun intrede gedaan. Dit zorgt ervoor dat er naast klassiek bont ook pels verkrijgbaar is met een volledig andere look.  Bovendien wordt pels nu ook volop gecombineerd met andere natuurlijke materialen zoals leder, zijde en kasjmier. Deze vele nieuwe verwerkingstechnieken en combinaties van pels met andere kledingmaterialen werden bijna allemaal de laatste 20 jaar geïntroduceerd. 

Het resultaat is dat internationale en nationale ontwerpers vandaag weer volop pels verwerken in hun collecties. Tijdens de voorstellingen van de recente herfst-winter collecties showden  meer dan vierhonderd ontwerpers wereldwijd pels op de catwalk in Amsterdam, Parijs, Londen, New York en Milaan. 

Nu pels terug in het modebeeld zit ontdekken ook steeds meer vrouwen dat bont enorm veelzijdig is. Een kraag maakt een gewone stoffen wintermantel zoveel mooier.  Wanneer het een los exemplaar is kan men deze bovendien ook op een mantelpakje dragen. Een korte pelsvestje oogt jong en sportief op jeans. En op een geklede broek of een avondjurk oogt ditzelfde pelsvestje  dan weer erg stijlvol en chique. Een lange vest in pels - het meest verkocht item in bont - kan net als het korte vestje in talrijke omstandigheden gedragen worden en past zich perfect aan aan de kleding die men er bij draagt. Een cape afgeboord met pels kan op om het even welke kleding gedragen worden en oogt steeds tijdloos en chique. Ook regenstoffen worden volop met pels gecombineerd en garanderen maximaal draagplezier want, door hun lichte gewicht, kunnen ze reeds in de herfst gedragen worden.

Deze nieuwe technologieën en productietechnieken hebben als gevolg dat pels nu ook  gebruikt wordt in sommige lente- en zomercollecties naast de traditionele herfst- en wintercollecties. De veelzijdige aard van het product en de trend om het te mengen met stoffen en materialen, waardoor een lichtere textuur ontstaat, verbreedt het gebruik.

De pelssector is er de voorbije 15 jaar in geslaagd twee schijnbare tegenstellingen met succes te verzoenen:  traditie en innovatie.  Wie een van de verkooppunten van Parmentier binnenstapt zal dit beamen.