Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

6 Looks om te houden voor 2013

6 Looks om te houden voor 2013

Het is niet ongewoon om in het begin van een nieuw jaar een grote opkuis te doen in zijn kleerkast. Een nieuw jaar, dus een nieuwe garderobe. Maar weten wat je mag houden is even belangrijk als weten wat weg mag. Anders zal je bij je volgende shopping in je binnenste mompelen: had ik dat maar niet weggedaan…  Dus is het goed te weten wat de belangrijke trends zijn voor 2013.

 

Capes: In zowel de nieuwe lentecollecties voor 2013 als voor het najaar en de winter van 2013 zijn bij vele grote modemerken capes te zien.  In het najaar, vaak met pelsafboording. Doe je cape zeker niet weg want een cape – al dan niet afgeboord met pels – is een basisstuk die iedere vrouw moet hebben in haar kleerkast.  In feite mag je een cape maar wegdoen als je een nieuwe hebt gekocht.

Oosters getinde mode: Prada startte vorig jaar met Japannees-geïnspireerde mode. En als Prada met iets begint dan is het iets dat blijft … voor een tijdje. Dus uw kimono en zijde sjaals met Oosters getinte bedrukking zeker niet wegdoen. In de lente-collectie voor 2013 van vele grote merken zal je Japannees-geïnspireerde mode zien opduiken.

Modern-vintage: 2013 brengt veel  mode met een ‘vintage’ look. Deze is vaak geïnspireerd op de creaties van Christian Dior die in 1947 met zijn elegante vrouwelijke silhouetten de vrouwenmode voor goed veranderde.  Heb je getailleerde kleding, vesten of korte mantels die vanuit de taille een mooie pivoterende beweging maken? Zeker laten hangen in je kast !

Natural-look:  één van de grote tendensen voor najaar-winter 2013-2014 is de natural-look met materialen met een  krachtige, authentieke structuur.  Dikke stoffen , tweed, leder,  pels met zijn natuurlijke glimmende kroonharen, astracan met zijn typische gekrulde, gemarmerde, gevlamde of  gladharige tekening…. Al deze natuurlijke kledingmaterialen zien we terug in 2013. Heb je een oude astracan of nertsjas geërfd? Laat die niet langer in de kast hangen maar beslis nu eens eindelijk om die te laten herwerken naar uw smaak en maat. En van een oude mantel in vos kan je een gezellige plaid maken die de natural-look in je woonkamer brengt.

Kraagloze bovenkleding en ¾ mouwen: vesten en mantels zonder kraag blijven opmerkelijk aanwezig in de modetendens  voor 2013. Evenals de ¾ mouw.  Heb je een oude vest in vos die al jaren in de kast hangt? Laat de kraag verwijderen en de mouwen korten tot 3/4de mouwen en je zal versteld staan van het resultaat: een jonge actuele look.

Lijnenwerk: of ze nu horizontaal, diagonaal, verticaal of als ruitjes te zien zijn, ze duiken massaal op in zowel de lente als najaar-wintercollecties. Voor de lente worden die vaak opgefleurd door bedrukking met Oosterse bloemen.