Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Licht en Trendy
in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

NL | FR

Tips voor onderhoud van uw vest in leder en daim

Tips voor onderhoud van uw vest in leder en daim

Enkele nuttige wenken

In de regen

Behandel uw leder of daim preventief tegen de regen. Het leder en daim van Parmentier is altijd preventief behandeld tegen de regen. Herhaal deze behandeling jaarlijks door met een spuitbus zoals voor de bescherming van lederen of daim schoeisel.
Komt u in een hevige regenbui terecht, hang uw leder of daim kledingstuk dan op een brede kleerhanger en laat hem gewoon drogen, weg van een warmte-bron. Na het drogen ziet u soms nog kleine sporen van regendruppels. Om dit kleine euvel te overwinnen, hoeft u bij daim enkel huid op huid te wrijven. Bij leder wrijft u het leder op met een zeer zachte doek. Indien u de regenvlekken er niet uitwrijft dan zullen die in de meeste gevallen grotendeels vanzelf verdwijnen door het dragen.
Lukt dit niet, breng dan gerust uw leder of daim naar uw Parmentier-verkooppunt. Daar zal men de regenvlekken voor u verwijderen en opnieuw behandelen tegen de regen.

In de zon

Laat uw leder of daim nooit liggen achter glas in de zon. Uw kledingstuk kan verkleuren!

Bij u thuis

Zorg ervoor dat uw kledingstuk nooit geperst hangt tussen uw andere kleding. Het beste is uw leder of daim in een kast te hangen (niet onder een hoes) die u regelmatig gebruikt. Zo behoudt het materiaal lang zijn originele kleur. Dit is vooral belangrijk voor lichtgevoelige kleuren zoals blauw, grijs en rood.

Onderhoud

Leder en daim laat u best niet te snel reinigen. Bij het reinigen van leder en daim kan er altijd een lichte kleurverandering optreden. Aniline leder zal na een reinigingsbeurt ook wat anders aanvoelen.
Lokale vlekken kunnen verwijderd worden (in de mate van het mogelijke). Pas als het niet anders kan, gaan we over tot een grondige reiniging.

Voor een professionele reiniging kan u steeds terecht in één van de vijf Parmentier-verkooppunten.

Schrijf u in op onze e-nieuwsbrief met tips, trends en interessante weetjes over mode en onze producten.