Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Licht en Trendy
in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

NL | FR

Tips voor onderhoud van uw omgekeerd lam

Enkele nuttige wenken
 
In de regen

Behandel uw omgekeerd lam preventief tegen de regen. Het omgekeerd lam van Parmentier is altijd preventief behandeld tegen de regen. Herhaal deze behandeling jaarlijks door met een spuitbus zoals voor de bescherming van lederen of daim schoeisel. Bespuit enkel de daim-kant van de jas, pels afdekken.
Komt u in een hevige regenbui terecht, hang uw omgekeerd lam dan op een brede kleerhanger en laat hem gewoon drogen, weg van een warmte-bron. Na het drogen ziet u soms nog kleine sporen van regendruppels. Om dit kleine euvel te overwinnen, hoeft u enkel huid op huid te wrijven.
Lukt dit niet, breng dan gerust uw omgekeerd lam naar uw Parmentier-verkooppunt. Daar zal men de regenvlekken voor u verwijderen en opnieuw behandelen tegen de regen.

In de zon

Laat uw omgekeerd lam nooit liggen achter glas in de zon. Uw omgekeerd lam kan verkleuren!

Bij u thuis

Zorg ervoor dat uw omgekeerd lam nooit geperst hangt tussen uw andere kleding. Het beste is uw omgekeerd lam in een kast te hangen (niet onder een hoes) die u regelmatig gebruikt. Zo behouden het daim lang zijn originele kleur en wordt de mantel geregeld verlucht.

Onderhoud

Omgekeerd lam laat u best niet te snel reinigen want het uitzicht en aanvoelen van het omgekeerd lam verandert altijd een beetje.
Lokale vlekken kunnen verwijderd worden (in de mate van het mogelijke). Pas als het niet anders kan, gaan we over tot een grondige reiniging.

Omgekeerd lam met een 'lederlook' kan bij een reiniging sterk van uitzicht veranderen.
De buitenkant van het kledingstuk is immers geen leder maar een kunstmatig laagje die op het daim werd aangebracht. Door het reinigen verdwijnt dit laagje en moet er een nieuwe laag worden aangebracht. Dit is nooit hetzelfde als het laagje dat bij het looien van de vellen werd aangebracht.

Voor een professionele reiniging kan u steeds terecht in één van de vijf Parmentier-verkooppunten.

 

Schrijf u in op onze e-nieuwsbrief met tips, trends en interessante weetjes over mode en onze producten.