Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Licht en Trendy
in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

NL | FR

Tips aankoop vesten leder en daim

Tips aankoop vesten leder en daim

Een vest in leder of daim? U bent op zoek naar een jasje voor tussendoor in leder of daim, maar u twijfelt tussen beide materialen. Beide materialen hebben bepaalde troeven. Aan u te beslissen wat voor u het belangrijkste is.

Leder is iets sterker dan daim. Het aanvoelen van het leder wordt sterk beïnvloed door de manier van kleuren
Leder wordt gemaakt van de huid van dieren. Hierbij worden de haren verwijderd maar het bovenste deel van de huidlaag, de nerfzijde, blijft behouden. Deze nerfzijde heeft een sterke structuur. Het finale uitzicht en aanvoelen van leder worden sterk beïnvloed door de wijze van kleuren.

  • Bij aniline leder is de huid door en door gekleurd en staan de poriën volledig open. Het leder voelt daardoor zijdezacht aan en heeft een prachtige satijnglans. Aniline leder is echter een onbeschermd leder en hier kiest men dus best voor een donkere kleur.
  • Bij semi-aniline leder is er een dunne verflaag op de oppervlakte aangebracht die de poriën iets afsluit en daardoor is het leder gebruiksvriendelijker, zeker voor bleke kleuren.
  • Bij gepigmenteerd leder is er een dikke verflaag aangebracht die alle foutjes in het leder bedekt maar waardoor ook alle soepelheid en schoonheid van het leder verloren gaat. Dit soort leder wordt niet gebruikt in de top-collecties en zal u niet in de Parmentier-collectie vinden.

 

Daim is iets minder sterk dan leder, maar wel zachter en valt ook soepeler.
Daim of suède wordt ook gemaakt van de huid van dieren maar hier wordt de binnenkant (de vleeskant) van de huid bewerkt en is er geen nerflaag. Daardoor is het iets minder sterk dan leder, maar wel zachter en valt het ook soepeler.
Voor liefhebbers van bleke kleuren is daim te verkiezen boven een aniline leder omdat kleine vlekken verdwijnen in de typische daimachtige uitstraling.

 

 

Bekijk enkele van onze exclusieve modellen in leder en daim.

Schrijf u in op onze e-nieuwsbrief met tips, trends en interessante weetjes over mode en onze producten.