Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Waarom pels beter is dan een cruisetocht !

Waarom pels beter is dan een cruisetocht !

Twijfel je tussen een pelsvest of een cruisetocht om te vragen aan de Kerstman? Dan kunnen de resultaten van een recente wetenschappelijke Canadese studie u daarbij misschien helpen.

Onderzoekers van de universiteit van Brits Columbia gingen na hoelang de vreugde van een goed gekozen cadeau blijft nazinderen. Ze deelden geschenken op in twee categorieën: materiële zoals een nieuw tafelbestek of bluetooth speakers versus belevenissen zoals een wellnessbehandeling of een weekendje weg.

De weken en maanden die volgenden lieten ze de ontvangers van de geschenken hun gevoelens neerschrijven en vervolgens analyseerden ze deze. En wat waren de resultaten? Fysieke geschenken en belevingsgeschenken brengen beiden een ander geluksgevoel voort. De ervaring bij  belevingsgeschenken is intenser dan bij materiële, maar ook merkelijk korter en vergankelijker dan bij materiële geschenken. Deze laatste brengen  meer herhaaldelijke periodes van geluk met zich mee.
"Je moet dus beslissen wat voor ervaring je de ontvanger wil meegeven", schrijft deze studie, gepubliceerd in Social Psychological and Personality Science. "Stel dat je bijvoorbeeld twijfelt tussen tickets voor een voetbalmatch of een mooie lamp voor in de woonkamer. De voetbalmatch zal de ontvanger een avond van intens geluk geven, terwijl de tevredenheid met de lamp minder spectaculair is, maar wel nog maanden, wie weet zelfs jaren meegaat."

Twijfel dus niet langer en vraag een pelsjas aan de Kerstman. Want met pels heb je zowel een materieel geschenk, dat u jaren van tevredenheid bezorgt, als een belevingsgeschenk. Pels biedt u immers keer op keer een ongekend gevoel van welbehagen wanneer u er zich in hult. Het ideale kerstgeschenk, met andere woorden.