Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Licht en Trendy
in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

NL | FR

Vijf redenen waarom pels een goede keuze is

Vijf redenen waarom pels een goede keuze is

Hier zijn vijf redenen waarom pels een goede keuze is.

1. Pels is een duurzaam product.
De natuurlijke voorraden van bepaalde producten op onze planeet, zoals aardolie, zijn niet onuitputtelijk. Maar het duurzaam gebruik van dieren voor kleding is een onuitputtelijke natuurbron. Pels kan afkomstig zijn van pelsdierenhouderijen, waar nertsen en vossen, net zoals onze koeien, kippen en varkens, worden gehouden. Pels kan ook afkomstig zijn uit het wild, uit Noordelijke streken waar weinig of geen landbouw mogelijk is (door de klimatologische omstandigheden) en waar men de gewoonte heeft om op een duurzame manier op wilde dieren te jagen voor voedsel, kleding en inkomen. Dus, waarom synthetische namaakpels kopen, vervaardigd uit aardolie, als men kan kiezen voor echte natuurlijke pels?

2. Pels heeft een lange levensduur.
Hoe vaak ziet u iemand de polyester blouse van haar grootmoeder dragen? Maar zelden (hoewel deze blouse wellicht reeds jaren ergens op een stortplaats ligt en maar niet wil vergaan). Pels heeft een lange levensduur: indien er zorg wordt voor gedragen kan deze gemakkelijk 30 jaar dienst doen. Het is best mogelijk dat die mooie pelsvest die u recent zag in het straatbeeld, vervaardigd was uit een oude pelsjas van 30 jaar oud. Mensen worden opnieuw meer aangesproken door het kwaliteitsgevoel die vooral producten met een lange levensduur verschaffen. Door deze stijgende interesse in kleding die langer dan een paar seizoenen meegaat is ook de interesse in pels gestegen. Ook hier is pels dus een zeer goede keuze.

3. Pels is exclusief.
Een vrouw verwent zichzelf graag met iets “exclusief”. Hoe groot is de kans dat u bij aankoop van een pelsitem, ditzelfde item frequent in het straatbeeld tegenkomt, en het dus zijn exclusief karakter verliest? Voor de Belgische markt is er een soort stelregel bij luxe-merken die stelt dat wanneer de verkoop van een product de grens van 4.000 exemplaren overstijgt, de kans groot is dat u dit product geregeld in het straatbeeld zal zien en het dus zijn exclusief karakter verliest. Wanneer de verkoop onder de 500 stuks blijft dan is de kans zelfs klein dat u uw “exclusieve” aankoop ergens in het straatbeeld tegenkomt. Kleding in pels is geen massaproduct en dus bij uitstek een exclusief product.

4. Pels houdt u heerlijk warm.
Daar bestaat geen enkele twijfel over. Er is niets dat aangenamer is dan het zich hullen in het zalige, zachte en aangename gevoel dat enkel natuurlijke pels verschaft.

5. Pels is enorm veelzijdig.
Een pelssjaal of –kraag maakt een gewone stoffen wintermantel zoveel mooier. Wanneer het een los exemplaar is kan men deze bovendien ook eens op een mantelpakje dragen. Een korte pelsvest oogt jong en sportief op jeans. En op een geklede broek of een avondjurk oogt ditzelfde pelsvestje dan weer erg stijlvol en chique. Een cape afgeboord met pels kan over om het even welke kleding gedragen worden en het oogt altijd een tikkeltje tijdloos en chique. Pels heeft als geen enkel ander kledingmateriaal die unieke eigenschap dat het zich aanpast aan uw outfit en daardoor zo veelzijdig is in gebruik.