Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Licht en Trendy
in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

NL | FR

Vijf modetrends uit de TV-reeks Sex and the City

Vijf modetrends uit de TV-reeks Sex and the City

Meer dan twintig jaar geleden wonnen de vrouwen van Sex and the City ons hart en onze kledingkasten. Van Carrie Bradshaw's iconische naakte jurk tot Charlotte York's roze-op-roze couture, van Samantha's fantastische oorbellen tot Miranda's krachtige broekpakken, de vrouwen van SATC lanceerden trends, braken moderegels en hebben onbekende merken in de kijker gezet die we nu allemaal kennen.

De modetrends van deze vier iconische vrouwen inspireren ons nog steeds. Hier volgen 5 modetrends van SATC die vrouwen vandaag graag kopiëren.

1. De halsketting met naamplaatje.

Gedurende zes seizoenen en twee films zien we Carrie Bradshaw haar iconische Carrie-ketting dragen. In 2020 hebben we alles, van onze telefoonhoesjes tot onze waterflessen gepersonaliseerd, maar in de jaren negentig was dat niet altijd het geval.
 

2. Voorliefde voor roze.

De Upper East Side prinses Charlotte York staat bekend om haar liefde voor preppy couture, vooral in de kleur roze. Deze SATC-schoonheid droeg decennialang van top-tot-teen roze.

3. Vintage bont.

Helemaal vanaf de proefopname tot het einde van de serie en zelfs in de films, wordt vintage bont gedragen door onze favoriete vier vrouwen. We zagen deze vrouwen in hun vintage bontjassen in modeshows, op bruiloften, op oudejaarsavond en zelfs tijdens een honkbalwedstrijd en dit gecombineerd met van alles, van avondjurken tot pyjama's. Het mooiste bewijs dat bont met alles te combineren is en in alle omstandigheden kan gedragen worden "if you got the guts", zoals ze zelf zeggen.

4. Broekpakken.

Vrouwelijke broekpakken zijn in. Samantha Jones en Miranda Hobbs dragen deze look al sinds de jaren '90. Tijdens de show zie je ze kleurrijke broekpakken en blazers dragen op een casual-chique wijze.

5. Schoenen en nog eens schoenen.
Het is moeilijk om Carrie Bradshaw's liefde voor schoenen te vergeten. SATC leerde ons dat schoenen een outfit compleet maken en een geweldige manier zijn om onszelf uit te drukken.