Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Universiteit geeft cursus over bont

Universiteit geeft cursus over bont

De opleiding Bachelor of Business Administration van de Centria University of Applied Sciences in Finland, biedt studenten de mogelijkheid om zich te specialiseren in bont. Dit is iets unieks dat nergens anders ter wereld wordt aangeboden.

Studenten leren er naast marketing ook de vaardigheden van het eeuwenoude bontambacht. Dit omvat de verschillende bonttechnieken, hoe je ontwerpen en patronen voor bont kunt maken, hoe je accessoires kunt maken, hoe je bont kan combineren met andere materialen en ook hoe bont kan gebruikt worden in huisdecoraties.
Finland telt veel pelsdierenhouderijen en er is een goed contact tussen de universiteit en de pelsdierenhouders. De studenten bezoeken de boerderijen vaak en de boeren bezoeken ook de universiteit. “Het is belangrijk voor de studenten om met eigen ogen te kunnen zien hoe goed de lokale pelsdierenhouders voor de dieren zorgen,” aldus de universiteit. Door de jaren heen hebben reeds enkele honderden mensen deze opleiding gevolgd. “Er is geen materiaal dat zo interessant en veelzijdig is als bont en de internationale pelshandel heeft nieuwe, getalenteerde mensen en frisse ontwerpen nodig, en wij bij Centria staan klaar om de vaardigheden aan te bieden die nodig zijn om hun loopbaan een nieuwe impuls te geven”, aldus de universiteit.