Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Kent u écht het huis Parmentier?
Vakmanschap – Ontwerper

Synthetische kleding is absurd!

Synthetische kleding is absurd!

In de media verschenen recent diverse artikels waarin men stelt dat kleding gemaakt uit gerecycleerd synthetisch materiaal duurzaam is en goed voor het milieu. Dit is absurd!

Men kan niet spreken over een 'duurzame' collectie, wanneer die gemaakt is op basis van gerecycleerd synthetisch materiaal, omdat op het moment dat een consument haar synthetisch kledingstuk weggooit, niemand weet waar het finaal belandt. Wat synthetisch is blijft voor altijd op onze planeet rondhangen en is dus schadelijk voor de gehele planeet. Het start bij dieren die per ongeluk volledige stukken synthetisch materiaal in hun maag krijgen of via hun voedsel steeds meer synthetische microvezels binnenkrijgen. Finaal belandt dit zo, via de voedselketen bij de mens. Daarboven is nu ook aangetoond dat we ook steeds meer fijne microvezels inademen die afkomstig zijn van het dragen en wassen van synthetische kleding.

Een recente Australische studie heeft onlangs aangetoond dat bij een groot deel van de menselijke populaties een alarmerend hoge hoeveelheid synthetische microvezels te vinden is in hun stoelgang. Van de 10 meest aangetroffen synthetische microvezels zijn er twee die zeer veel in kleding voorkomen. Iedereen die duurzame mode wil ondersteunen, moet nadenken over de langetermijneffecten van het gebruik van synthetische kledingmaterialen die biologisch niet afbreekbaar zijn. Daarentegen zijn natuurlijke kledingmaterialen zoals leder en pels volledig biologisch afbreekbaar en worden ze finaal terug geabsorbeerd in de eigen cyclus van de natuur. Wat is volgens u de juiste keuze?