Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Steeds meer upcycling van bont

Steeds meer upcycling van bont

Natuurlijke pels heeft een lange levensduur. Oude bontjassen kunnen dan ook aangepast worden (recyclage - upcycling) aan de veranderende modetendensen of aan de wensen van de nieuwe eigenaar. Maar wanneer loont dit de moeite?

Het antwoord op deze vraag is zeer eenvoudig. Als u de oude pels in de kast laat hangen dan hebt u er niets aan.

Als u de pels echt graag ziet, dan is het altijd de moeite waard. Oude pelskleding kan volledig uit elkaar worden gehaald en op basis van een model worden omgetoverd tot iets compleet nieuw dat perfect aansluit bij het actuele modebeeld. 

En als u de pels niet graag ziet?
Bij bepaalde bontsoorten kan men de look van de pels volledig veranderen en tevens het gewicht aanzienlijk verminderen. Een klant die enige jaren geleden bij ons een jas heeft laten herwerken, zegt daarover het volgende: "Bij het overlijden van ons moeder vonden we een oude nertsjas in de kast. Geen één van mijn drie zussen was erin geïnteresseerd. Dus heb ik hem meegenomen en bij Parmentier advies gaan vragen. Finaal heb ik hem laten herwerken in een jonge en vlot draagbare vest. Toen mijn zussen met Nieuwjaar het resultaat zagen waren ze verwonderd. Hun reactie was unaniem: “Had ik dat geweten dan had ik die jas wel voor mij gehouden”". Bezit u pels die uit de mode is en/of u niet meer past, dan loont het zeker de moeite om er wat mee te doen.


Foto: Geschoren nerts

Een exclusief item voor uw interieur
Oude pels kan eveneens herwerkt worden in een exclusieve plaid. Een plaid in natuurlijk bont heeft een unieke uitstraling en past zowel in een modern als in een klassiek interieur.

Kom nu langs!
Zo vermijdt u de lange leveringstermijnen tijdens het najaar en de winterperiode.