Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Pels is als champagne

Pels is als champagne

 

We horen steeds minder over de opwarming van de aarde. Logisch want volgens cijfers die de Britse meteorologische dienst MET (de evenknie van ons KMI) recent heeft vrijgegeven is de wereld 16 jaar geleden reeds gestopt met opwarmen. In het verleden zijn er reeds diverse periodes geweest waar de temperatuur op aarde steeg of daalde. Nu zouden we volgens het MET terug in een periode van 40 jaar zitten waarin de temperaturen op aarde stabiel of zelfs dalend zijn.

Voor- en tegenstanders van de opwarming van de aarde blijven mekaar met allerlei argumenten bestoken. Soms lijkt de discussie meer op een geloofsovertuiging dan op een op ratio gebaseerde mening. Maar één ding is zeker: het zal in onze streken geregeld koud en kil blijven. Pels blijft dus een uitstekende keuze. Pels is immers een natuurlijk product dat enorm veel draagcomfort en welbehagen biedt door zijn warmte-isolerend vermogen gecombineerd met zijn natuurlijke ademactiviteit. Als het echt koud is, is het warmer dan andere winterjassen. Als het dan plots wat warmer wordt, geeft hij niet snel het gevoel té warm te zijn. Allemaal voordelen die enkel echte pels u kan bieden.

Maar misschien kan je pels het best vergelijken met champagne. Net zoals je champagne niet enkel drinkt als je dorst hebt, draag je pels niet enkel omdat het koud is. Er zijn zoveel redenen om pels te dragen. Een net zoals bij champagne is de hoofdreden om zichzelf te verwennen. We leven ten slotte maar twee keer volgens James Bond.