Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Licht en Trendy
in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

NL | FR

Opgepast voor de valkuilen van de wintermode

Opgepast voor de valkuilen van de wintermode

Modetijdschriften publiceren geregeld een lijstje met “must haves” voor de herfst- en wintermode. Maar opgelet met deze lijstjes. Niet elke vrouw staat goed met hetzelfde. Hier volgen drie veel voorkomende valkuilen.

Camel kleur.
Deze beigeachtige kleur is de kleur bij uitstek voor de klassieke jas. Maar deze kleur doet vaak geen wonderen voor de teint. Integendeel! Sommige vrouwen zien er gewoon uit alsof ze iets gegeten hebben dat hen niet is bevallen. Daarom deze raad: probeer de kleur in het daglicht. Staat de kleur u flets? Geen nood. Fleur die op met een kleurige sjaal of een pelskraag. Finaal is het de kleur tegen uw gezicht die bepaalt of u er goed uitziet of niet. Bovendien zijn pelskragen in de mode. U maakt er de klassieke camel jas tevens een stuk modieuzer mee.

Luipaardvlekken.
Luipaardvlekken zijn zowat het meest combineerbare item dat u in uw garderobe kan hebben, ongeacht uw stijl of leeftijd. Vroeger werden ze geassocieerd met luxe, maar vandaag hebben ze een eerder pikante connotatie. Gebruik ze dus met mate. Eén accessoire of kledingstuk met luipaardprint mag en kan zelfs zeer mooi zijn. Maar hou het altijd bij één item als u niet het risico wil lopen vulgair over te komen.

Lederen jas.
Lederen jassen of vesten geven u als vrouw een stoere look, maar kunnen u ook snel als onsympathiek, hautain en afstandelijk doen overkomen. Wilt u een perfecte mix van sensualiteit en kracht, dan combineert u die ietwat mannelijke kleding best met een vrouwelijk accent. Een sjaal in kasjmier of pels doet wonderen voor uw aaibaarheidsfactor. Maar vooraleer u kiest voor leder in de winter, probeer ook eerst eens omgekeerd lam. Voor vele vrouwen is dit vaak een betere keuze dan leder. Het staat veel vrouwelijker.