Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Mode-ontwerper Jean Paul Gaultier overweegt opnieuw natuurlijk bont

Mode-ontwerper Jean Paul Gaultier overweegt opnieuw natuurlijk bont

De flamboyante ontwerper Jean Paul Gaultier had in november 2018 gemeld om niet meer met natuurlijk bont te werken, maar tijdens de voorstelling van zijn eerste wintercollectie zonder bont meldt de ontwerper dat hij zijn standpunt gaat herbekijken. Dit meldt het Franse persagentschap AFP.

Gaultier had in zijn laatste collectie bont vervangen door pluimen die zo verwerkt waren dat ze deden denken aan bont. “Het is nep nep bont,” meldde Gaultier aan het persagentschap AFP. En hij voegde eraan toe: “Ik hou zeer veel van het aangename gevoel van natuurlijk bont. Het is schitterend en o zo warm.” Daarbij meldde hij aan het persagentschap om zijn mening over het gebruik van natuurlijk bont te herbekijken. Als men hem de garantie kan bieden dat de dieren goed gehouden worden, dan is het opnieuw in orde voor hem.

Insiders in de modewereld zeggen dat de recente lancering van het FurMark label, dat deze garantie biedt, nog meer modeontwerpers zal aanzetten hun standpunt over het gebruik van natuurlijk bont te herzien, in het voordeel van natuurlijk bont. In een tijd waarin we allemaal gefocust zijn op het milieu slaat het immers nergens op om een natuurlijk product te vervangen door een synthetisch alternatief dat blijvende negatieve impact heeft op het milieu. Er is geen kledingmateriaal dat een betere pedigree heeft op het gebied van duurzaamheid dan natuurlijk bont.