Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Mode is meer dan kleding

Bontvest in nerts - collectie Parmentier

Mode is meer dan kleding

"Mode is niet iets dat alleen in kleding bestaat. Mode is in de lucht, in de straat, mode heeft te maken met ideeën, de manier waarop we leven, wat er gebeurt", aldus Coco Chanel.

Deze uitspraak is actueler dan ooit nu we meer en meer beginnen te beseffen wat de gevolgen zijn van onze kledingkeuzes voor ons leefmilieu. Zo bijvoorbeeld is het alternatief voor natuurlijk bont meestal gemaakt van modacryl, een derivaat van olie. Dit betekent dat het, net als alle op aardolie gebaseerde producten, onze planeet vervuilt tijdens de productie en microvezels vrijgeeft bij het dragen en wassen en nooit biologisch afbreekbaar zal zijn.
Het sediment langs de kusten van over de hele wereld bevat iets waar niemand tot voor kort had aan gedacht: microvezels. Uit analyse blijkt dat 85% van het door mensen gemaakte materiaal, dat op de kustlijn werd gevonden, microvezels zijn. Dit is o.a. afkomstig van materiaalsoorten zoals nylon en acryl, die in kleding wordt gebruikt. Microvezels belanden ook in de magen van zeedieren, wat betekent dat het ook in onze voedselketen terechtkomt. Wat finaal de impact van dit alles op lange termijn is weet nog niemand.

Coco Chanel was visionair toen ze stelde dat mode veel meer is dan kleding. Het wordt steeds duidelijker dat kiezen voor natuurlijke kledingmaterialen, zoals bont, een zeer verantwoorde keuze is.  (meer info op www.natuurlijkbont.be )