Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Internet-campagne voor natuurlijk bont

Internet-campagne voor natuurlijk bont

Naar aanleiding van de actie 'Mei-Plasticvrij' is er een internet campagne lopende ter ondersteuning van het meest authentieke en natuurlijke kledingmateriaal, namelijk natuurlijk bont.

Deze maand wordt onder de noemer ‘Mei Plasticvrij’ campagne gevoerd voor het verminderen van de plasticberg en de negatieve gevolgen van deze synthetische stoffen in ons milieu. Tijdens de campagne van vorig jaar werd verrassend weinig aandacht besteed aan de rol van de mode in dit verhaal. Hoeveel mensen beseffen dat 65% van de kleding heden ten dage vervaardigd is uit synthetische vezels? Recent (2011) heeft de wetenschap ontdekt dat synthetische textielproducten zich via de lucht en het waswater in ontelbare minuscule plastic deeltjes verspreiden. De bewijzen stapelen zich op dat deze deeltjes finaal in ons water en ons voedsel terechtkomen. Hét probleem met op aardolie gebaseerde kunststoffen is immers dat deze niet biologisch afbreekbaar zijn en finaal veranderen in plastieksoep. Wereldwijd kwam er in 2016 negentig miljoen ton textiel op de markt, waarvan 65 procent synthetisch. In tien jaar tijd is de hoeveelheid verdubbeld. Wetenschappers voorspellen: 'Als we niets doen, stikken we letterlijk in de synthetische vezels'.

Natuurlijk bont veroorzaakt geen blijvende milieuvervuiling
Voor de Belgische Bontfederatie is de toenemende aandacht voor duurzaamheid dan ook een goede reden om de duurzaamheid van natuurlijk bont te promoten. Natuurlijk bont breekt snel en volledig biologisch af en veroorzaakt geen blijvende milieuvervuiling. Nepbont is biologisch niet afbreekbaar in tegenstelling tot een echte pels. Bont draagt dus niet bij aan de plasticvervuiling.
Om dit gegeven meer kenbaar te maken worden in de maand mei  dagelijks 10.000 banners verspreid via het internet in Vlaanderen. De kans is groot dat u in de maand mei op uw computer, tablet of GSM één van de volgende beelden of boodschappen te zien krijgt.

Wie op de banner klikt komt terecht op de website www.natuurlijkbont.be . In enkele dagen tijd hebben al enkele duizenden mensen deze site bezocht.