Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

Eerste blik op modetrends voor volgende winter.

Eerste blik op modetrends voor volgende winter.

Het computerscherm werd zwart bij alle modeliefhebbers op maandag 1 maart. De presentatie van de modeweek in Milaan, dit jaar een volledig digitaal gebeuren, was afgelopen. De virtueel getoonde herfst- / wintercollecties 2021- 2022 straalden hoop uit voor wanneer het coronavirus onder controle is gebracht en het leven gewoon terugkeert naar het normale.

Pailletten, glitter, franjes en bontstola’s.
Pailletten en glitters, al dan niet met franjes, zetten de toon voor een onweerstaanbare feeststemming die hoort bij het einde van een crisis. Vooral Italiaanse ontwerpers maken er gebruik van. Ze showden tevens mooie bontstola’s op hun feestkleding en winterjassen. De Italianen weten het maar al te goed: bont biedt altijd dat ietsje extra glamour dat geen enkel ander materiaal kan bieden.

Bomberjassen.
Oversized bomberjacks, niet echt het toonbeeld van elegantie, waren in veel collecties te zien. Iedere ontwerper probeerde er zijn eigen accent in te brengen, velen door er hun merknaam en oprichtingsdatum van het merk op te bedrukken. Zo weten we nu dat Max Mara is opgericht in 1951. Dolce & Gabbana probeerde haar bomberjacks sexy te maken met conische toevoegingen in Madonna-stijl op de borst. Volgens onze bescheiden mening de ideale outfit voor het volgende Aalst Carnaval.

Zwart met een vleugje kleur.
Zwart werd in de Italiaanse collecties gebruikt om een meer formele garderobe te claimen. Daarbij werden vaak kleurflitsen van alleen wit of goud toegevoegd. Sommige ontwerpers contrasteerden met kleurelementen op de mouwen of de kraag. In deze gevallen werden vooral de kleuren blauw, groen en lila gebruikt.

Bruine en beige tinten.
Terracotta en beige bruinige tinten zijn ook helemaal terug. Vooral de warmbruine kleuren die tegen het oranje aanliggen. De camel kleur is de klassieker, maar daarnaast heb je ook opmerkelijk veel chocoladekleuren. Zoals vorig najaar en winter zien we ook de warme kleurtonen weer tevoorschijn komen. Denk daarbij maar aan kleurtinten zoals warm paars, robijnrood, amethyst-groen, okergeel, warm turquoise,…

Nep en echt bont.
Nep en natuurlijk bont, beiden waren te zien op het computerscherm. Naast bontjassen, opvallend veel stola’s in bont. Enkele Italiaanse modeontwerpers presenteerden verschillende grootse looks in natuurlijk bont waarbij de collecties in nepbont van sommige andere ontwerpers een gevoel gaven van ‘willen maar niet kunnen’. De uitstraling van natuurlijk bont is simpelweg niet te evenaren met nepbont dat gemaakt wordt op basis van hetzelfde materiaal waarmee je vuilniszakken worden maakt.