Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Het huis Parmentier
Vakmanschap – Ontwerper

De Modeweek in Milaan was net zoals altijd: TOP !

De Modeweek in Milaan was net zoals altijd: TOP !

Als de New York Fashion Week kan worden gedefinieerd als soms wat koud en afstandelijk, blijft de Milaans Modeweek de plaats die we best kunnen omschrijven als “ernstige decadentie”.

Catwalks met pailletten, franjes, kralen en andere supervrouwelijke details. Topmodellen in schitterende en soms gewaagde creaties. Toeschouwers en modegoeroes zo extravagant, speciaal of sexy gekleed dat ze op zichzelf een spektakel vormen om naar te kijken. Wat op de modeweek in Milaan achterwege bleef was de soort ‘politieke correctheid’ die we wel in Londen, Parijs en New York zagen. Geen wonder dat bont dan ook opvallend en extreem aanwezig was op de shows van veel grote ontwerpers. Het leek erop dat ontwerpers in Milaan maar één ding in gedachten hadden: een statement maken. Subtiliteit hoort niet thuis in de modewereld van Milaan, waar, hoe opvallender het ontwerp is, hoe beter het is. En wat bont betreft is het duidelijk. De stelling is dat iedere keuze zijn consequenties heeft en er geen reden is om het natuurlijke kledingmateriaal bont, omwille van ‘politieke correctheid’ te bannen. Integendeel.

Het vakmanschap op de catwalks was inspirerend en er waren in de loop van de week verschillende zeer duidelijke trends. Veel pied-de-poule en ruiten die passen in de neo-bourgeois trend. Hoge laarzen gecombineerd met zwarte skinny jeans. Opnieuw veel bloemenprints, maar donkere bloemenprints. Tijgerprint en luipaardprints, niet enkel op stof maar ook op nerts en vos. Wat kleuren betreft: dé twee kleuren voor deze winter zijn bruin en blauw. Alle tinten blauw, parelmoer en vooral veel bruintinten zoals terracotta, beige en warmbruine kleuren die tegen het oranje aanliggen. En naast de klassieke camelkleur ook chocoladekleuren. Bij bont was er opvallend veel nerts in diverse gradaties natuurlijke bruine kleurtinten te zien. De natuurlijke bruine kleur van nerts is in harmonie met elke andere kleur en zorgt ervoor dat kleuren mooier worden. Zwart is ook aanwezig maar duidelijk minder dan de vorige jaren, eerder maar als een accent. Verder nog: grote wollen- en bontsjaals al dan niet gecombineerd met die eeuwige klassieker die er altijd bij is: de trenchcoat.