Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Licht en Trendy
in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

NL | FR

De modetrends voor 2020

De modetrends voor 2020

Authenticiteit.
Verhalen vertellen is het nieuwe zwart. Een ding dat modemerken in 2020 zullen proberen te doen, is authentiek zijn en hun merkboodschap maximaal in het daglicht stellen via allerlei kanalen. Authenticiteit wordt gedefinieerd als je echte of ware zelf. Authenticiteit is één van de weinige dingen die verkoopt in dit oververzadigde modeklimaat. Dus zullen modemerken proberen hun ware zelf over te brengen om elke groeiende, bewuste klant te verleiden.

Natuurlijk bont, ook in handtassen
Op de catwalks van Max Mara en Fendi stalen bontjassen en bijpassende tassen in echt bont de show. Volumineuze bont- en schapenvachtjassen met bijpassende harige tassen die nog meer het accent leggen op de schoonheid van natuurlijk bont.

Bloemen en nog eens bloemen
Na een enorme comeback in september van vorig jaar, zijn bloemen dit najaar opnieuw van de partij. Ook bladenprints en gereconstrueerde rozen worden grote trends in 2020. Bepaalde mode analisten verwachten dat bloemen het komende decennium steeds opnieuw zullen terugkeren op de catwalks. Bloemenprints worden klassiekers.

Patchwork
Een grote mode- en sociale trend die de mode-industrie in 2020 overvalt, is de Japanse trend van Boro. Boro is de methode om kleding op een speelse manier te repareren met het gebruik van stoffen in een andere kleur of met een ander patroon. Zo is het duidelijk dat je het kledingstuk hebt hersteld in plaats van het te hebben weggegooid. Dit past volledig in de tijdsgeest van duurzaamheid. Op de catwalks waren dan ook veel collecties te zien waarin patchwork was verwerkt. Ook patchwork in bont.

Hoe groter hoe beter
2020 neemt afscheid van kleine clutch bags en verwelkomt de grote losse tassen met voldoende opslagruimte. De big bag-trend is terug.  Sommige gehaakt, sommige in uitgerekt leder of in langharig bont en andere volledig doorzichtbaar. Deze laatste bieden weinig privacy maar bieden veel gemak om snel iets terug te vinden.