Parmentier Luxe Modeontwerper

Het genot van kwaliteit en schoonheid sinds 1962 in pels, omgekeerd lam, leder & daim, kasjmier, luxe regenjassen

Kent u écht het huis Parmentier?
Vakmanschap – Ontwerper

De ideale garderobe bestaat!

De ideale garderobe bestaat!

Uit een analyse van enkele bekende modebloggers, die hun garderobe op dieet hadden gezet, bleek dat we gemiddeld maar 39 stuks nodig hebben om de ideale garderobe te hebben. Ondergoed, pyjama’s,  handtassen, accessoires, sport- en badkleding niet mee geteld. Volgens hen is de ideale garderobe niet deze waarin veel spullen hangen, maar wel deze waar vooral veel vlot combineerbare zaken in te vinden zijn.

Hoe stelt u deze garderobe samen?

Begin met uw kast op te ruimen en leg alles op drie stapels: bijhouden, weggeven en weggooien. Een prachtige jurk die u nooit draagt? Weggeven. Een mooie blouse met een vlek die er nooit meer uitgaat? Weggooien. Het is belangrijk dat u enkel die items bijhoudt die tijdloos zijn, die u heel graag draagt én vlot combineerbaar zijn.
Deze ideale garderobe zou dan 9 paar schoenen bevatten, 9 rokken en broeken, 15 bovenstuks, 2 jurkjes en 4 jassen. Een warme winterjas in omgekeerd lam of bont, een wollen jas, een leder- of daimjasje en een regenjas.

Op het einde van ieder seizoen overloopt u uw garderobe en bepaalt u welke stuks weg mogen. Vervolgens vervang deze stuks door evenveel nieuwe stukken die vlot combineerbaar zijn met wat u behoudt. Met hetzelfde kledingbudget zal u dus minder stuks kopen, waardoor er budget vrijkomt om kwalitatief betere stuks te kopen. En kwalitatieve kledingmaterialen ogen altijd mooier en dat straalt af op u. U zal altijd stijlvol gekleed en mooi voor de dag komen.